De roljaloezie, al jaren een populaire raamdecoratie.

Wat is een roljaloezie eigenlijk en waarom is dit product zo populair.

 foto: roljaloezie.eu

Er zijn veel synoniemen voor dit product, verschillende namen die allemaal betrekking hebben op hetzelfde product. Denk hierbij aan duo rolgordijn, multishade, twist, facette, zebra rolgordijn, dubbel rolgordijn of dag-nacht rolgordijnen. Op de foto zie je een roljaloezie in open en gesloten stand. Je kunt hier goed zien hoe goed je de privacy in huis kunt regelen. Je houdt zo ook goed de zon buiten en en de inkijk van de buren is zó afgelopen.

Het verschil tussen kant en klaar en op maat gemaakt

Het woord ‘roljaloezie’ is bedacht door de bouwmarkten. Ze wilden het product een eigen naam geven om het voor te doen komen dat ze een uniek product brachten.  Je vindt kant en klare producten hier in Amsterdam bijvoorbeeld bij Praxis, maar soms zelfs bij de Aldi supermarkt.  Je kunt je voorstellen dat het hier vooral goedkoop moet zijn.  De kwaliteit is hier niet het belangrijkst. Vaak worden buizen van 1,5 cm tot 2,5 cm doorsnee gebruikt.  Dat kan eigenlijk niet goed gaan en komt de stabiliteit niet ten goede.  De verzwaring die gebruikt wordt is ook erg licht en je ziet al snel dat het doek niet voldoende strak getrokken wordt.  Dat is eigenlijk best wel jammer omdat dit de naam van het product eigenlijk geen goed doet.

Op maat

Gelukkig kun je er voor kiezen om een roljaloezie op maat te laten maken. En dat kan hier  online ook tegen een budget prijs waarbij je nog kan kiezen uit een witte of metaalkleurige sier kap. Ze hebben er ook nog uitgebreidere series met nog veel meer mogelijkheden zodat je het helemaal naar je eigen wens kan kopen. Op maat biedt méér voordelen dan kant en klaar.  Je hoeft zelf niet te knippen, want dat is nooit recht en hoeft niet de beschikking te hebben over een aluminium afkort zaag. Zaag je uit de hand, dan ga je dit altijd zien. Maatwerk ziet er dus per definitie altijd strakker uit.