Raamdecoratie 2019. Wat worden de trends?

Welke raamdecoraties zijn trendy in 2019?

2019 wordt het jaar van méér kleur in raambekleding. De mode in raamdecoratie gaat een stuk langzamer dan die van kleding maar soms kun je de voortekenen van een trend goed zien.  Duidelijk is dat we voor komend jaar meer kleur voor het raam mogen verwachten.  Grijs is echt nog niet afgedaan, maar het gaat een minder dominante rol spelen in het interieur.

 Foto: Hewo Raamdecoratie

Zo zie je dat de kleur op bovenstaande foto al veel minder grijs is en een blauwe invloed heeft gekregen. Zo gaat dat met veel grijstinten. Aqua blauw is hot en breekt helemaal door in het komende jaar.

Soorten raamdecoratie

in 2019 gaan we de volgende raamdecoratie typen veel tegen komen.

Vouwgordijnen

Het vouwgordijn wordt herontdekt en met name in de versie die je ook aan de bovenzijde open kunt zetten, het zogenaamde top down vouwgordijn. Mooie linnenstructuren dragen bij aan sfeer en wooncomfort. Kop altijd een polyester stof. Die kun je wassen en vouwgordijnen kunnen heel lang mee.

Rolgordijnen

Het rolgordijn staat al jaren op nummer 1. Rolgordijnen zijn functioneel en in verhouding niet duur. Bovendien zijn er erg veel stoffen beschikbaar zodat je altijd we je juiste stof zult vinden die bij je past. Laat het op maat maken en voorzie het van een mooie cassette en rand. Je ziet dan pas echt hoe mooi dit is.

Duo rolgordijn

De hybride tusen een rolgordijn en jaloezie wordt soms ook wel ‘roljaloezie’ genoemd.  Het bestaat uit twee stoflagen waarmee je stroken over elkaar schuift die afwisselend open en gesloten zijn. Regel het licht, de zon en de inkijk. Ver zijn veel soorten stof en tegenwoordig kun je een duo rolgordijn al tot 300 cm breed vinden.

Shades

Ook dit is een soort jaloezie, maar dan van Textiel. Was dit eerder erg duur, als je goed zoekt vindt je shades voor een redelijke prijs.  Shades bestaan uit 2 laagjes vitrage waartussen horizontaal stoffen lamellen zweven. Je kunt de lamellen tuimelen en zo het licht én de inkijk regelen. Ze zijn erg sfeervol en toch strak.

Houten Jaloezieën

Dit zijn echte sfeermakers. Nadeel bij grote ramen is dat ze vaak niet uit één stuk te leveren zijn. Het wordt dan te zwaar om te bedienen.  Je regelt het licht snel door de lamellen te tuimelen.  Geborsteld hout gaat het maken in 2019.