Noorderparkkamer Nieuwsbrief
logo_top
Kom: kijken, luisteren, proeven, creëren, beleven, vertonen en ontmoeten...
in de Noorderparkkamer!

Als deze NPK Nieuwsbrief niet
goed wordt weergegeven, kun
je hier de online versie bekijken.

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief kan hier.

Foto

Beste lezer,

Precies op tijd gaan de Noorderparkkamer en de Noorderparkbar weer open: het is lente! Komende zondag kun je vanaf 12 uur komen genieten van het mooie(!) weer, lunch, zelfgebakken taart en een fris biertje. Met om 15:30 uur een optreden van muziektrio Bamoné en funky beats van DJ Zé Karlo. Vanaf nu trakteren we je elke zondagmiddag op een fantastisch podium- en kinderprogramma. Tot in het park!  

Nieuwe podiumthema's

Van brass tot 'Hollands Hoop'

Foto

Elke zondag podium om 15:30 uur
We programmeren dit jaar afwisselend muziekgenres die gemaakt lijken voor het park: Brass in het gras (1e zondag van de maand), wereldacts bij De wereld over de vloer (2e zondag), een buurtkoor en Nederlandstalige muziek bij Hollands Hoop (3e zondag) en tot slot een swingend (salsa)weekend tijdens Dansen in het park. Check de agenda.  
lees meer»

Kinderprogramma

Doe mee met het Vrijheidsproject

Foto

Zondag 12, 19 & 26 april – 15:00 - 17:00 uur
In april werken buurtbewoners & kinderen bij de Noorderparkkamer elke zondag van 15:00 tot 17:00 uur mee aan het Tijdelijk Monument 4 & 5 mei van kunstenaar Frouwkje Smit. Dit wordt een labyrint van 45 silhouetten van Noorderlingen. Laat je eigen omtrek achter bij de Noorderparkkamer en word onderdeel van een kunstwerk ter ere van 70 jaar herdenken en vrijheid!  lees meer»

Specials

Dag vd Empathie & Picknick Concert

Foto

Zondag 3 mei (14:30u) & Zondag 24 mei (15:30u)
Heel bijzonder wordt de Dag van de Empathie op zondag 3 mei, waar dichters en muzikanten een ode brengen aan 70 jaar herdenken en vrijheid. Ook onthullen we deze dag het Tijdelijk Monument 4&5 mei. Tijdens het Pinkster Picknick Concert - op 24 mei - laat de Blue Tone Bigband de zon schijnen en kun je een picknick bestellen bij de bar. Reserveren via info@noorderparkbar.nl.  lees meer»

Noorderparkbar

Voilá: onze nieuwe gastvrouw

Foto

Renée serveert lunch, verse koffie, huisgemaakte taart en borrel
Maak kennis met Renée, de nieuwe gastvrouw van de bar! Zij serveert samen met haar rechterhanden Liselotte en Robin elke zondag tussen 12 en 19 uur alles tussen lunch en borrel bij de Noorderparkbar. Elke laatste zondag van de maand is de bar langer open en kun je er terecht voor een kleine maaltijd, tijdens een avond lang salsadansen in het park.  lees meer»

Noorderpark Trust

Heb jij ook een idee voor het park?

Foto

Bewoners zetten zich in voor een nog fijner park
Sinds kort is er de Noorderpark Trust - een initiatief van buurtbewoners om meer leven te brengen in het Noorderpark. Bewoners hebben al mooie plannen gerealiseerd met ondersteuning vanuit de Trust, zoals twee picknickplekken en een hardloopgroep. Ook vind je sinds kort de agenda en nieuwtjes van alle plekken in het park op één site: Noorderpark.nl. Heb jij ook een goed idee voor het park? Mail goedidee@noorderpark.nl.  lees meer»

De Noorderparkkamer is een culturele ontmoetingsplek in het Noorderpark. In en rondom de Noorderparkkamer organiseren kunstenaars verrassende activiteiten. Met hun projecten gaan ze een verbinding aan met elkaar, met de buurt en met andere creatieven uit Amsterdam-Noord.
De Noorderparkkamer staat in het Floraparkdeel ingang Wingerdweg tegenover nr. 185.
Voor meer informatie: www.noorderparkkamer.nl. Tel: 020-7370457, Volg ons op Twitter.


De Noorderparkkamer is een initiatief van Stichting Noorderparkkamer en komt tot stand met medewerking van en dankzij financiële steun van stadsdeel Amsterdam-Noord / Wijkaanpak, woningcorporatie Ymere, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Stichting Doen en Parkers.